Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Vi inviterer til gründerprogrammet Subsea Next Step

Vi inviterer til gründerprogrammet Subsea Next Step

BTO, i samarbeid med NCE Subsea, lanserer høstens gründerprogram Subsea Next Step. Dette er oppfølgeren av fjorårets suksessarrangement, Subsea Fist Step, som vil finne sted i Bergen denne høsten. Dato for samlingene er ikke fastsatt men vil trolig skje oktober/november 2012. Søknadsfrist 31. august.
03.07.2012

Gründerprogrammet Subsea First Step ble først arrangert av BTO i samarbeid med NCE Subsea og Høyskolen i Bergen (HiB). Programmet fungerte som støtte til nystartede bedrifter som ønsket å levere nye produkter eller tjenester innenfor subseamarked. Fem gründerselskaper deltok på arrangementet. Disse var Stormfjord, ProAnalysis, WiSub, Tecnor og Keystone. Bedriftene utviklet forretningsmodeller med bidrag av en rekke ressurspersoner, og presenterte sine ideer  for mulige kunder og investorer på slutten av programmet.

Grunnet bra respons fra deltakere og gode tilbakemeldinger fra arrangører, setter vi i gang oppfølger av fjorårets program, Subsea Next Step. Konseptet er tilsvarende, nemlig at deltakere skal jobbe sammen med gründere om å utvikle en forretningsmodell for hvert av selskapene. Det er viktig å sette av tiden til forretningsutvikling, og BTO vil hjelpe nystartede bedrifter ved å bidra med innspill fra høyt kvalifiserte aktører og ivrige studenter.

– Tempo og kvalitet i innovasjonsprosjekter er kritiske suksessfaktorer i subsea-næringen. Subsea Next Step vil gi deltakerne solid og praktisk opplæring i verktøy og metoder som sikrer god kvalitet på beslutningsunderlag for innovative prosjekter, – sier prosjektleder for Subsea Next Step og forretningsutvikler i BTO, Caspar M. Lund.

Årets program vil bestå av to samlinger på to dager, hvor hovedtemaer blir forretningsmodeller, produkt/tjeneste, marked og finansiering. Vi stiller med ledende ressurspersoner innenfor diverse fagfelt, bl.a. teknologi og design, finans,  marked og internasjonalisering. I løpet av arrangementet har man også en mulighet til å danne et stort nettverk av potensielle kunder og sponsorer.

Fristen for å melde sin interesse for å delta som gründerselskap er 31. august. Direkte konkurrerende løsninger får ikke delta. I opptaket kan man spesifisere om det finnes spesielle utfordringer/tema man ønsker innspill om. Opptaksskjema for Subsea Next Step finner du her (ikke lenger tilgjengelig).

Høres dette spennende ut? Du kan lese mer om Subsea Next Step her.

 


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28