Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > 6 forskere fra UiB vant BTO/Visjon Vest stipendkonkurranse

6 forskere fra UiB vant BTO/Visjon Vest stipendkonkurranse

BTO og Visjon Vest delte idag ut 4 stipend på 100 000,- til beste nye ide fra forskningsmiljøene i Bergen. Utdelingen skjedde under innovasjonskonferansen GROW'2010. Bakgrunn for utdelingen er en stipendkonkurranse BTO og Visjon Vest har utlyst for å premiere de 4 beste nye ideene med kommersielt potensiale. Hele 24 bidrag kom inn, og Universitetet i Bergen gjorde rent bord!
23.03.2010

Vinnerne:

Professor Bodil Holst og forsker Christian Bergfjord ved Institutt for fysikk og teknologi, for et nytt nanoprodukt som har en rekke anvendelsesområder, blant annet i oljeindustrien. Fordelene ved nyskapingen er mange, deriblant raskere responstid og høyere presisjon enn eksisterende løsninger.

* Førsteamanuensis Bengt Erik Haug fra Senter for farmasi, og forsker Nathalie Reuter ved Molekylærbiologisk institutt. De beskriver en ide om å lage molekyler som kan brukes i terapi og diagnostikk av kroniske inflammasjonssykdommer.

* Førsteamanuensis Henk Keers fra Institutt for geovitenskap har utviklet en metode for bedre og raskere prosessering av seismikkdata.

* Professor Gerald Eigen fra Institutt for fysikk og teknologi beskriver en teknologi som vil gjøre utvikling av PET detektorer billigere og bedre. PET detektoren finnes i slike maskiner som Trond Mohn donerte til Haukeland Universitetssykehus verdt 54 millioner kroner.


Prorektor UiB, Berit Rokne, ga juryens begrunnelse og delte ut ut prisen til f.v Christian Bergfjord, Bodil Holst, Bengt Erik Haug, Henk Keers, og  Andrea Eigen (på vegne av sin mann Gerald Eigen). Nathalie Reuter var ikke tilstede under utdelingen. Ved siden av prorektor, BTOs daglige leder Anders Haugland.


Bankdirektør Sparebanken Vest, Harald Queseth, også leder for Visjon Vest, innleder prisutdelingen med bakgrunn for stipendkonkurransen.


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28