Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Nytt selskap etablert basert på forskning fra Inst. fysikk og teknologi,UiB

Nytt selskap etablert basert på forskning fra Inst. fysikk og teknologi,UiB

HammerTech AS ble etablert desember 2009 av professor Erling Hammer, Institutt for fysikk og teknologi, UiB, i sammarbeid med BTO. Selskapet vil tilby løsninger til olje & gass industrien som kontinuerlig søker nye måter å forbedre prosesser i olje- og gassutvinning. Prof Hammer har vært involvert i flere kommersialiseringer gjennom de siste tre tiårene. Selskapet har et nært forhold til Universitetet i Bergen, og vil i startfasen være lokalisert i Nyskapingsparken Inkubator
04.03.2010

Selskapet er basert på oppfinnelser fra professor Hammer. Første produkt som er klar til å tilbys oljeindustrien er en nivåmåler. Nivåmåleren kan brukes til å kontrollere og forbedre separasjonsprosessen. Selskapets formål i den første fasen er utvikling og lansering av nivåmåleren. Hammertech arbeider også med en ny type vannfraksjonmåler som vil være uavhengig av forholdet mellom gass og olje, og en flerfase måler som kan måle mengden av olje, gass og vann i horisontale rør.

Erling Hammer har gjennom en lang forskerkarriere tatt initiativ til og vært involvert i flere kommersialiseringer som har resultert i levedyktige selskaper.


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28