Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Bridge over troubled water-rapporten klar – belyser akademia og næringsliv innovasjonsutfordringer

Bridge over troubled water-rapporten klar – belyser akademia og næringsliv innovasjonsutfordringer

Rapport fra seminaret om forskningsdrevet innovasjon "Bridge over troubled water" er nå klar, og er et samarbeid mellom næringsliv og forskningsinstitusjonene i Bergen. Rapporten sier næringslivet skal og må ha fokus på å tjene penger og må i økende grad innrette seg etter det som rører seg i et internasjonalt marked. For universitetene er det avgjørende å kunne ha et langsiktig fokus, spesielt grunnforskning som er pilaren i eller lokomotivet for forskningsdrevet innovasjon, beslutningskunnskap og kompetanseutvikling. Mer info og hele rapporten her.
22.04.2010

Resultatet av så ulik fokus og kultur mellom ytterpunktene, er spenninger og opprørt vann som krever brobygging. Utfordringen er å skape en kultur for framtidsrettet teknologiutvikling og ”ufarliggjøre” det for alle parter. Det er derfor også et lederansvar hvor det i tillegg til brobygging også er behov for tunnelarbeid – eller å skjære gjennom som det heter på godt norsk.

Les mer på Michelsensenteret nettsider (seminaret, link til hele rapporten og presentasjonene)


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28