Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Internasjonalt gjennombrudd for iSentio

Internasjonalt gjennombrudd for iSentio

iSentio, et av selskapene som holder til på Nyskapingsparken Inkubator har sikret seg kontrakt med Mayo Clinics, et av verdens beste og mest kjente sykehusforetak. iSentio-sjef Bjarte Karlsen fortalte til Finansavisen i forrige uke at de nå står foran et internasjonalt gjennombrudd og emisjon til høsten.
22.06.2010

Teknologien bak iSentio kan håndtere en stor menge kunder, men utfordringen er å selge den inn og få den opp å gå, forteller Karlsen til Finansavisen. iSentio har til nå 17 kundekontrakter i 8 land, og 40 er underveis. Samtidig har selskapet med kun 3,5 ansatte mottatt over 200 henvendelser fra sykehus og laboratorier i 38 land.
For å håndtere den stor pågangen jobber iSentio nå med First Securities mot en emisjon til høsten.

Mayo Clinics er definert som et av verdens beste og mest respekterte sykehusforetak. De er kjent for å bruke 40 % av sine ressurser på forskning.
Det amerikanske markedet er komplisert å få innpass på, siden det ikke er underlagt sentral godkjenning, men opp til hver enkelt sykehus. Takket være Mayo Clinics samarbeid med iSentio ser det nå ut til at de kan komme gjennom nåløyet, og andre sykehus og laboratorier kan støtte seg på den forskningen Mayo Clinics har gjort på iSentios teknologi.

iSentio har utviklet en teknologi for bakterieidentifisering. Teknologien kan identifisere flere bakterier samtidig i èn prøve, og gjør det på 5-6 timer. Hittil har prøvene vært dyrket fram i et laboratorium på jakt etter bestemte bakterier. iSentios teknologi kan dermed forkorte ventetiden på prøver drastisk. Verdensmarkedet for diagnostisk utstyr skal ifølge en analyse fra Global Industry Analysis være verdt 23 milliarder kroner, bare i år. BTO gratulerer iSentio.


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28