Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > TextUrgy premiert på HFK Oppfinnerpris igår

TextUrgy premiert på HFK Oppfinnerpris igår

Hordaland Fylkeskommune delte ut den årlige oppfinnerprisen igår 14. desember under fylkestinget. Texturgy nådde nesten helt til topps av de 12 kanditatene, og ble premiert med hederlig omtale for oppfinnelsen. Oppfinner Brit Helle Aarskog tok imot premien sammen med sin kollega Yngve Ødegård. For første gang i Oppfinnerprisen sin historie (fra 1993) er en kvinne premiert.
15.12.2010

TextUrgy AS har utviklet en programvare som realiserer avanserte semantiske metoder for utforsking av tekst, som gir  støtte til navigering gjennom store mengder tekst på basis av semantisk klassifisering av ordtyper og fraser i tekstene. Dette betyr at man kan søke i teksten basert på mening, og ikke bare  på ord. TextUrgy AS har i dag 4 ansatte. Selskapet er en kommersialisering fra BTO, og holder til i Nyskapingsparken Inkubator.

Vinnere av årets pris ble CUPP Computing AS, som også er et firma i Nyskapingsparken Inkubator.

Les omtale av prisutdelingen og prisvinnerne her (ikke lenger tilgjengelig).


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28