Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > BerGenBio skaper lokale arbeidsplasser – dobbeltside i BT idag 10. februar

BerGenBio skaper lokale arbeidsplasser – dobbeltside i BT idag 10. februar

I dag opplever Bergen hjerneflukt – Oslo er den store magneten for de skarpeste hjernene med høy utdannelse. Nå er biotek-selskapet BerGenBio i ferd med å snu denne trenden. Nylig ansatte de 4 nyutdannede forskere med spesialkompetanse, som normalt ikke ser muligheter på det Bergenske arbeidsmarkedet. Bergens Tidende har en dobbeltside om BerGenBio i dagens utgave, les oppslaget her
10.02.2011

Les oppslaget 10. februar i Bergens Tidende her (ikke lenger tilgjengelig).

BerGenBio har utviklet en forbedret måte å identifisere og validere hvilket protein i sykdomsprosessen farmasi- og biotekselskapene bør sikte mot (drug targets). Det vil både forenkle prosessen ved legemiddelutvikling, og gi store besparelser i tid og kostnader ved utvikling av legemidler.

Store ambisjoner
BerGenBio har store ambisjoner – målet er å ekspandere betraktelig med en rekke flere oppdrag og ytterligere ansettelser. Allerede i 2009 inngikk selskapet en avtale med et av verdens største farmasøytiske selskap, Johnson & Johnson. BerGenBio har allerede en rekke teknologier tilgjengelig for markedet, og er i en kontinuerlig prosess med å utvikle og utvide porteføljen. Nå er behovet stort for å øke arbeidskapasiteten for å møte etterspørselen fra krevende partnere.

Etablert av forskere fra UiB
BerGenBio AS ble etablert av 2 forskere, Professor Jim Lorens og Dr. David Micklem fra institutt for biomedisin UiB, i samarbeid med BTO i 2007.

www.bergenbio.com


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28