Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Ny teknologi for skreddersydd livmorkreftbehandling vant Helse Vest Innovasjonspris

Ny teknologi for skreddersydd livmorkreftbehandling vant Helse Vest Innovasjonspris

Professor Helga Salvesen ved Kvinneklinikken på Haukeland og Professor Lars A. Akslen ved Gades Institutt vant Helse Vest Innovasjonspris forrige torsdag 13. oktober for å ha utviklet en ny teknologi som kan gi pasienter med livmorkreft bedre og mer skreddersydd behandling. Teknologien er utviklet i samarbeid med forskere ved Harvard og MIT i USA.
19.10.2011

Frå venstre Baard-Christian Schem, fagdirektør Helse Vest, adm.dir Bård Lilleeng Helse Stavanger på vegner av Dag Aarsland, Aud Berit Alsaker Haynes, nestleiar i Helse Vest sitt styre og vinnarane Helga Salvesen og Lars A Akslen. Foto: Silje Katrine Robinson.

Tidligere i år fremforhandlet BTO, på vegne av forskerne, en lisensavtale med det amerikanske selskapet Ovagene Oncology Inc. . Hensikten var å få utviklet en konkret test til nytte for pasienter. Testen er nå ferdigutviklet og ble tilgjengelig for leger i det amerikanske markedet i august 2011. (oppdatert informasjon pr. 2013: denne lisensavtalen er terminert).

Helse Vest Innovasjonspris ble nå delt ut for andre gang, og vinnerne mottar NOK 100 000,-. Les mer på Helse Vest sine nettsider.


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28