Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > BerGenBio finalist til Forskningsrådets Innovasjonspris 2012, Cambi og Oslo Kommune vant

BerGenBio finalist til Forskningsrådets Innovasjonspris 2012, Cambi og Oslo Kommune vant

Forskningsrådets Innovasjonspris ble delt ut igår under Forskningens festaften i Oslo konserthus. Prisen er på 500 000 kroner og tildeles virksomheter som gjennom bruk av forskningsresultater og nytenkning skaper innovasjon og bidrar til velferd og internasjonal konkurransekraft.Av alle innkomne nominasjoner var BerGenBio AS et av 7 selskap som kom gjennom nåløyet og oppnådde en flott finaleplass. BTO gratulerer BerGenBio, og vinnerne Cambi og Oslo Kommune.
20.09.2012

Les om de nominerte og vinnerne på Forskningsrådets websider

Kandidater til Forskningsrådets innovasjonspris er bedrifter og organisasjoner som har tatt i bruk resultater av forskning på en fremragende måte. Vinneren skal ha skapt verdier for bedrift eller samfunn, og være en brobygger mellom akademia og næringsliv.

BerGenBio AS – verdensledende på utvikling av kreftlegemidler
BerGenBio AS er et biotek-selskap som BTO etablerte i 2007 i samarbeid med professor Jim Lorens og Dr. David Micklem fra Institutt for Biomedisin ved Universitetet i Bergen. Selskapet ble etablert på bakgrunn av deres forskningsresultater som idag er utviklet til selskapets kjerneprodukt teknologiplattformen CellSelect. CellSelect er i dag den mest avanserte teknologien for oppdagelse av måleproteiner (targets), og gir innsikt til å utvikle legemidler som angriper kreft på helt nye måter. CellSelect reduserer risiko, kostnader og tid ved utvikling av legemidler.

BerGenBio’s hensikt er å utvikle nye legemidler for behandling av kreft. Selskapet fokuserer spesielt på utvikling av legemidler for behandling av resistent kreft som har blitt motstandsdyktige mot eksisterende legemidler. Deres mest lovende legemiddelkandidat BGB324 er et virkestoff som hemmer spredning – klinisk studie starter høsten 2012.

BerGenBio er idag lokalisert i den biomedisinske inkubatoren ved Haukeland, har rundt 20 ansatte, noen av dem i utlandet, og er i sterk vekst. Selskapet har kunder og  forskningssamarbeid med en rekke land på alle kontinenter.

www.bergenbio.com

 


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28