Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > En godt forberedt Erna Solberg hos BTO igår – et vellykket møte om forskingsbasert innovasjon

En godt forberedt Erna Solberg hos BTO igår – et vellykket møte om forskingsbasert innovasjon

Det var en godt forberedt Høyre-leder som møtte BTO og 3 av våre suksessfulle gründerselskaper igår. Hun tok seg tid til å utvide de to timene som var satt av til møtet hvor tema var BTOs rolle som TTO, vår erfaring som institusjonell serie-entreprenør og hvordan heve innovasjonsevnen regionalt og nasjonalt. Solberg fikk høre konkrete tiltak til bedring basert på vår erfaring om hvor skoen trykker. Gründerne fra Holberg EEG AS og METAS, og adm.dir i BerGenBio AS fortalte om sine vekstbedrifter, delte erfaringer fra deres ståsted både positive og hva som kan bedres. Et vellykket og nyttig møte, vi setter stor pris på at Høyre-lederen satt av tid til oss for diskusjon om dette viktige temaet.
28.09.2012

I tillegg til en rekke innspill fra BTO hvilke utfordringer vi står ovenfor når det gjelder etablering og finansiering, fikk høyrelederen møte tre gründerselskaper med utspring fra Universitetet i Bergen, Haukeland Universitetssykehus og Havforskningsinstuttutet under hennes møte hos BTO.

Richard Godfrey (daglig leder i BerGenBio AS), Harald Aurlien (lege og gründer i Holberg EEG) , og Olav Rune Godø (forsker og gründer i METAS) fortalte om selskapene og deres synspunkter.

METAS (Marine Ecosystems Technologies AS) www.metas.no har utspring fra Havforskningsinstiuttet, og er et marin miljøovervåkingsselskap som vil gjøre oljevirksomheten tryggere. Målet er å være ledende globalt på utvikling av marine overvåkingssystemer med spesiell fokus på akustiske sensorer. Selskapet har hatt positivt resultat hvert år siden etableringen i 2009, og resultat så langt i 2012 gir god grunn til å forvente at de gode resultatene fortsetter. Pr i dag er METAS alene om å tilby aktiv akustikk teknologi for oppdagelse av olje/gass lekkasjer. Gjennom ECO2 engasjerer METAS seg i fornybar energi‐prosjekter. METAS rekrutterer ansatte lokalt, nasjonalt og internasjonalt, med arbeidssted i Bergen. I juni 2012 ble METAS ble tildelt «Subsea Upcoming Company of the Year 2011»

Holberg EEG www.holbergeeg.no har utspring fra Haukeland. Legene Lars Aurlien og Jan Brøgger har utviklet en ny og unik programvare innen EEG diagnostikk, og sammen med BTO ble selskap etablert i 2009. Selskapet har sterk forankring i forskningsmiljøet i Bergen, og samarbeider med internasjonale aktører innen fagfeltet. Denne nye og unike programvaren SCORE EEG er den første programvare innen EEG diagnostikk som er basert på den nye internasjonale standarden SCORE (Standardised Computer-based Organised Reporting of EEG). April 2012 signerte selskapet avtale med sin aller første ordinære kunde, Oslo Universitetssykehus, en stor milepæl for selskapet. Haukeland Universitetssykehus og Dianalund Sykehus i Danmark har vært pilotkunder, og systemet er i bruk hos disse idag.

BerGenBio AS www.bergenbio.com har utspring fra institutt for biomedisin, UiB. BerGenBio AS er et bioteknologiselskap som utvikler nye legemidler for behandling av kreft. Selskapet har i 2012 vokst fra 4 ansatte rundt nyttår til  en global utviklingsorganisasjon med 14 personer i Bergen, og 9 personer utenfor Norge (San Fransisco, England og Italia). De har flere stillingsannonser ute for øyeblikket. Selskapet er i dag regnet som verdensledende på utvikling av kreftlegemidler, og deres kjerneprodukt  teknologiplattformen CellSelect er i dag den mest avanserte teknologien for oppdagelse av måleproteiner (targets), og gir innsikt til å utvikle legemidler som angriper kreft på helt nye måter. Selskapet starter klinisk testing av sin mest lovende legemiddelkandidat vinter 2012/2013.


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28