Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > GSM radioteknologi suveren vinner av Aftenposten leserkåring av Norges beste oppfinnelse

GSM radioteknologi suveren vinner av Aftenposten leserkåring av Norges beste oppfinnelse

Visste du at en norsk skipsdesign inspirert av delfiner har stor suksess og at Hollywood-kjendiser triller rundt med en norsk barnevogn? Etter innspill fra en rekke fagmiljøer har Aftenposten plukket ut åtte oppfinnelser i stjerneklasse og gjennomført en leserkåring av Norges beste oppfinnelse siden 1980. Ved utvelgelsen har de vurdert hvor grensesprengende oppfinnelsen er eller var, og hva den har betydd økonomisk og/eller for samfunnsutviklingen. Kåringen er nå avsluttet, leserne har valgt GSM-radio-teknologi til beste norske oppfinnelse
29.10.2012

Den norske radioteknologien til GSM-nettet vant og fikk hele 33 prosent av stemmene. Det var mer kamp om annenplassen. Ugelstad-kulene fikk 16 prosent og skipsdesignen X-BOW fikk 14 prosent. Les om vinneren her (Aftenposten 29. oktober)

14888 lesere har stemt, og stemmene fordelte seg slik:

  • GSM radioteknologi, et GSM-radiomodem som ble viktig for mobilrevolusjonen: 33 prosent.
  • Ugelstad-kulene, magiske livreddende kuler utviklet av John Ugelstad: 16 prosent.
  • X-BOW skipsdesign, skipsbaug som er blitt en stor suksess for Ulstein: 14 prosent.
  • Alpharadin kreftmedisin fra Algeta gir nytt håp til mange kreftpasienter: 12 prosent.
  • Flerfaseteknologien i oljesektoren har bidratt til å skape milliardverdier: 10 prosent.
  • Salma-laksen, ny frysemetode har gjort laksen populær for sushielskere: 8 prosent.
  • Fast søketeknologi, kunne blitt Google, er i dag viktig teknologi for Microsoft: 3 prosent.
  • Xplory barnevogn fra Stokke er blitt en stor salgssuksess over hele verden: 3 prosent.

Les om de 8 oppfinnelsene her


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28