Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Årets gaselle i Hordaland 2012 er Vestkyst Bygg fra Øygarden

Årets gaselle i Hordaland 2012 er Vestkyst Bygg fra Øygarden

Gjennom høsten nominerer Dagens Næringsliv i samarbeid med DnB Nor og Pricewaterhouse Coopers, årets ”Gaselle” i alle de norske fylkene. En "Gaselle " kjennetegnes av ved å ha evne til å skyte fart i både gode og dårlige tider, de er næringslivets naturtalenter. Onsdag 14. november ble årets gaselle i Hordaland annonsert under Gasellekonferansen, BTO gratulerer Vestkyst Bygg som årets vinner i Hordaland.
15.11.2012

Les mer om Vestkyst Bygg som årets gaselle i Hordaland 2012 her (Dagens Næringsliv 15. november) (ikke lenger tilgjengelig).

Gasellebedrifter må ha:

 • Levert godkjente regnskaper.
 • Minst doblet omsetningen over fire år.
 • Omsetning på over én million kroner første år.
 • Positivt samlet driftsresultat.
 • Unngått negativ vekst.
 • Vært aksjeselskap.

Slik kåres en vinner:

 • Alle som oppfyller kriteriene til å bli gaselle blir plukket ut av AAA Soliditet. Det går ikke an å melde seg på.
 • Hvis organisasjonsnummeret av en eller annen grunn endres, for eksempel fordi organisasjonsformen endres, faller selskapet ut av gruppen som kan bli gaselle.
 • Rene eiendomsselskaper, investeringsselskaper offentlig forvaltning og holdingselskaper er blant selskapene som utelates.
 • Poengberegningen: Vekst i omsetning fra 2008 til 2009, fra 2009 til 2010 og fra 2010 til 2011 blir rangert. Det blir også veksten for hele perioden. Omsetningsveksten for hele perioden veier tyngst. Dessuten blir det tatt hensyn til rating (AAA Soliditets egen), og til eventuelle revisoranmerkninger.

Mer info om gasellene her.


  ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28