Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > BTO er med på lanseringen av Vekstlandet

BTO er med på lanseringen av Vekstlandet

Daglig leder Anders Haugland og prosjektleder Christina Laastad fra BTO deltok på gårsdagens kick-off av Bergen Business Regions store rekrutteringskampanje Vekstlandet.
28.11.2012

Nærmere 300 representanter for næringsliv, akademia og det politiske liv møtte opp på Kick-off arrangementet til Vekstlandet som ble åpnet med en god innledning fra næringsbyråd i Bergen og styreleder for Business Region Bergen Gunnar Bakke. Bakke ble etterfulgt av Høyres partileder og statsministerkandidat Erna Solberg, som besøkte BTO tidligere i høst. Gode og inspirerende innlegg ble også holdt fra Fylkesordføreren Tom-Christer Nilsen og Marit Warncke som er administrerende direktør i Bergen næringsråd.

Bergen Business Region har i samarbeid med Bergen Næringsråd beregnet at det vil være behov for 32 000 nye arbeidsplasser på Vestlandet i nærmeste fremtid. For å møte denne veksten setter en samlet Bergensregion nå i gang med den største rekrutteringskampanjen som er blitt sett i Norge. Vekstlandet er en tre åring satsning som b.la. involverer å fly inn Norges beste fagarbeidere og kompetente kandidater i aldersgruppen 23-35 år til Grieghallen for å møte spennende bedrifter fra Bergensnæringsliv, samt å henge opp en gigantisk reklameplakat for Vekstlandet på Aker brygge.

Vekstlandet sin hovedvisjon er at «Bergensregionen innen 2025 skal være ledende i Norge på kunnskapsbasert bærekraftig næringsutvikling innen de næringer hvor regionen har spesielle fortrinn». Det er fem prioriterte næringene i Vekstlandet sin strategiske næringsplan er følgende:

  • Energinæringene
  • Maritime næringer
  • Marine næringer
  • Opplevelse, kultur og reiseliv
  • Media og kulturbasert næringsliv

Ettersom BTO er Hordalands viktigste kommersialiseringsaktør, jobber vi hver dag for å skape forskningsbaserte vekstbedrifter og våre målsetninger sammenfaller på mange områder med det Vekstlandet representerer. BTO har konkrete tiltak til løsning for flere av målsettingene definert i Strategisk Næringsplan som BRB lanserte i forbindelse med Vekstlandet, og vi ser frem til å samarbeide med BRB og Bergensregionen på dette.BTO oppfordrer derfor alle bedrifter i Bergensregionen til å være med på denne spennende og viktige regionale satsingen.


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28