Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Dyrkingen av sekkedyr pågår for fullt i Øygarden

Dyrkingen av sekkedyr pågår for fullt i Øygarden

Onsdag hadde BTO med seg et samlet FORNY 2020 til tre vekstbedrifter i Bergens-regionen. Første stopp var Øygarden, der de blant annet fikk se og kjenne på de mye omtalte sekkedyrene.
19.04.2013

Tunikatprosjektet er den enkeltsatsingen som har fått tildelt mest penger gjennom FORNY 2020 sitt 18-årige program, til sammen 8,7 millioner.

Allerede til høsten vil det vise seg om prosjektet kan bli Vestlandets nye gullgruve. – Dette er kjempespennende. Hvis prosjektet lykkes, vil det være av interesse for hele verden, sier styreleder i programstyret Paul Chaffey til Bergens Tidende. Chaffey har også omtalt besøket på bloggen sin.

Bergens Tidende var også med til Øygarden, og du kan lese mer om besøket i dagens papiravis eller på nett; Skal dyrke 50 tonn av disse.

Vil du oppleve sekkedyrene? Ta turen til årets Christiekonferanse, som finner sted torsdag 25. april. Der stiller en av forskerne bak prosjektet, Christofer Troedsson, på stand sammen med BTO, og han har med seg et akvarium fylt med sekkedyr.

Tunikat-prosjektet vant tidligere i år idekonkurransen til BTO og Sparebanken Vest. Les mer om dette her.

 

 


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28