Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Test for skreddersydd behandling av livmorkreft

Test for skreddersydd behandling av livmorkreft

Aftenposten har de siste ukene presentert innovasjoner fra de åtte norske universitetene. Denne uken er det Universitetet i Bergen som står for tur, med forskning på livmorkreft. BTO har ansvaret for å kommersialisere prosjektet.
30.07.2013

Les artikkelen her.

Prosjektet er et samarbeid mellom professor/overlege Helga Salvesen og professor Lars A. Akslen, stipendiat Elisabeth Wik, overlege/PhD Jone Trovik og overlege/stipendiat Henrica M.J. Werner. Professor Rameen Beroukhim og Scott Carter er også sentrale bidragsytere.

Forretningsutvikler i BTO, Torsten Porwol, forteller til Aftenposten at han er i kontakt med en rekke bioteknologiselskaper internasjonalt som kan være interessert i å sette testen i produksjon. Han regner med at dette er i mål om et halvt års tid.

I tillegg blir fem andre spennende nyvinninger fra UiB presentert kort i en faktaboks, blant annet bioteknologiselskapet BerGenBio og Tunicol-prosjektet.


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28