Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Digitalisering av Psykologisk Førstehjelp

Digitalisering av Psykologisk Førstehjelp

Denne uken ble det lansert en applikasjon basert på Solfrid Raknes sitt selvhjelpskonsept, Psykologisk Førstehjelp. Applikasjonen er et resultat av Bergen Health Challenge, hvor en gruppe bestående av blant andre Thomas Sunde Nielsen og Kim Røen jobbet med digitalisering av Psykologisk Førstehjelp gjennom en intensiv og innovativ helg.
04.09.2013

Gruppen kom til finalen i Bergen Health Challenge, og noen av dem har deretter brukt fritiden sin til å ferdigstille applikasjonen fordi de hadde så stor tro på prosjektet. Applikasjonen er nå tilgjengelig på Ipad, og skal hjelpe barn og unge å rydde i følelsene sine. Link til applikasjonen i AppStore.

Psykologisk Førstehjelp er et selvhjelpskonsept for barn og ungdom som forebygger psykiske lidelser ved at det bidrar til å takle vanskelige tanker og situasjoner i hverdagen. Applikasjonen er bare en liten del av Psykologisk Førstehjelp, men tankegangen er den samme.

– Vi børster tennene hver dag, selv om vi ikke har dårlig tannhelse. På samme måte bør vi lære barna å jobbe konstruktivt med tankene sine, for å unngå psykiske problemer senere i livet, sier psykolog Solfrid Raknes til Bergens Tidende.

Solfrid Raknes fikk nylig tildelt den prestisjetunge Åse Gruda Skard-prisen for popularisering av psykologisk kunnskap gjennom Psykologisk Førstehjelp. Les mer om tildelingen her.

Bergens Tidende omtaler applikasjonen i artikkelen «Hjelpe-app mot vonde tanker».

 

Om Bergen Health Challenge

Bergen Health Challenge er en intensiv og innovativ helg som samler gründere, utviklere og designere til en 48 timers kreativ workshop fra fredag til søndag. Deltakerne jobber i team for å finne nye løsninger for en spesifikk brukergruppe. Denne gangen var det psykisk syke og deres pårørende som var i fokus.

Gruppene var sammensatt av pasienter, pårørende, datautviklere, designere og helsepersonell, og oppdraget gikk ut på å klekke ut gode ideer som gjør det bedre å være pasient og pårørende.

Bergen Health Challenge er et initiativ fra Haukeland universitetssjukehus, med BTO, Helse Vest, PWC, IKT-Norge og The HUB Bergen som støttespillere. BTOs forretningsutviklere Maja Mujic, Casper M. Lund og Dag Finne var blant mentorene som hjalp gruppene med å utvikle ideene sine.

BTO står bak kommersialiseringen av Psykologisk Førstehjelp.


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28