Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Oppstartsselskaper imponerte investorer på Demo Day
Konferansier Arne Hjeltnes avsluttet dagen med visdomsord fra tidligere kollega Arne Brimi: «Det er fremtiden vi burde konsentrere oss om. Det er da det kommer til å skje ting.» Foto: Margrethe Vikan Sæbø / VIS

Oppstartsselskaper imponerte investorer på Demo Day

Det var fullt hus på Marineholmen da 51 oppstartsbedrifter presenterte seg for ulike investormiljøer 20. februar. Arrangementet ble en manifestasjon av at det blomstrer godt i Vestlandets underskog av nytt næringsliv og nye arbeidsplasser.
25.02.2019

Det er andre året VIS arrangerer DemoDay – en presentasjonsdag hvor hensikten er at spennende oppstartsbedrifter med pengebehov møter investorer på jakt etter gode forretningsideer.

Dag Skansen var en av de mange investorene som var på plass på Marineholmen.

– Det er veldig viktig å ha en slik møteplass som DemoDay, slik at vi (les investorer) kan orientere oss om aktuelle selskap som søker kapital nå og fremover. Det er også viktig for oss som organiserer mer enn 50 investorer å få en oversikt over mulige investeringer fremover, forteller Skansen som på vegne av Connect BAN Bergen fikk knyttet kontakt med flere av selskapene.

Konseptet for dagen er enkelt: oppstartsselskapet får 5 minutter til å overbevise salen om at de er verdt å satse på. Det går slag i slag fra klokken 10.00 til 1830.

– Når hele 50 selskaper skal presenteres og lyttes til, så blir det hektisk, men du verden så mange interessante og flinke gründere vi har. Veldig bra at vi har et miljø som kan fasilitere denne type arrangementer, avslutter Skansen.

Pro Well Plan var et av oppstartsselskapene som presenterte seg.

– Stort smil for denne dagen! Jeg rakk å diskutere finansieringsordninger, strategi for vekst, fikk møte mennesker som imponerer og utfordrer, og fikk fortelle verden om våre ambisjoner og siste seiere, forteller Magnus Tvedt, gründer av Pro Well Plan.

Demo Day skaper stor interesse

Tor Ole Rognaldsen, leder for investeringer / avtaler i VIS, er strålende fornøyd med dagen. Han forteller at forventet oppmøte var rett i overkant av 100 investorer. Med fasiten i hånden kan han fortelle at tallet ble 220 påmeldte. Dette til tross for at arrangementet traff midt i vinterferien til Oslo og Trondheim.

– Demo Day skal ikke være nok et arrangement hvor man kommer for å spise rundstykker og skryte av hverandre. Vi ønsker at dette er et arrangement som får noe til å skje. Derfor er det kjekt å se at oppstartsbedriftene har opplevd stor interresse i etterkant fra investorer de møtte på dagen. Dette tror vi blant annet skyldes at investormiljøene vet at VIS kjenner bedriftene fra innsiden og ser på dette som en kvalitetssikring, avslutter Rognaldsen.

Vi har foreviget noen av de magiske øyeblikkene fra #DemoDay2019. Kjenner du igjen noen som er avbildet? Se her.

Takk til alle gründere, investorer og samarbeidspartnere som gjorde dagen til en fest. Her ble nye kontakter knyttet, nye samarbeid startet og penger investert.

Er du interessert i å investere i oppstartsselskaper? Ta kontakt med Tor Ole Rognaldsen, leder for investeringer / avtaler i VIS.

 

#TenkStortVisDet

 

Fakta

Samarbeidspartnere: Innovasjon Norge, Siva, Connect Vest, DNB, NCE Media, NCE Seafood Innovation Cluster, NCE Finance Innovation, GCE Ocean Technology, NCE Maritime CleanTech.


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28