Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Løfter oppstartsbedrifter med digital VIS Demo day
Publimum i auditorium ser på skjerm
EFOTO: Margrethe Vikan Sæbø

Løfter oppstartsbedrifter med digital VIS Demo day

56 oppstartsbedrifter og over 100 investorer var klare for VIS Demo day da Covid-19-viruset rammet Norge i begynnelsen av mars. Tirsdag 7. april lanserer vi den digitale erstatningen, og målet er å få til enda flere investeringer.
03.04.2020

Både investorer og oppstartsselskap er gjester når VIS lanseres den virtuelle versjonen av VIS Demo day i en direktesending på online.demoday.no tirsdag 7. april kl 13.00. Samtidig lanseres nettsiden online.demoday.no. Her legges det ut presentasjoner og videoer for åtte investorklare selskap.

Covid-19 skaper digitale muligheter

Covid-19-krisen har gjort det litt mer utfordrende for oppstartsbedriftene å finne frem til investorene. Og omvendt. Vi håper at denne digitale arenaen skal gjøre det enklere for investorer og oppstartsbedrifter å få kontakt med hverandre. Ambisjonen er at dette skal føre til flere investeringer.

Alle selskapene som deltar lager en enkel to minutters videopresentasjon, og så kan investorer hente inn mer informasjon om de selskapene de er mest interesserte i gjennom annet materiale som blir gjort tilgjengelig. Flere selskaper vil bli lagt til i dagene og ukene som kommer.

Vi i VIS gjør ikke dette alene. Dette er et samarbeid og et partnerskap med flere. Vi har med oss aktører som Connect Vest, DNB, Momentum, Miles, NCE Finance Innovation, Dealflow, Angel Challenge og Innovasjon Norge. På sikt ønsker vi at online.demoday.no skal bli en nasjonal arena.

Hvilke oppstartselskap er med?

Selskapene er tidligfase- høy-kvalitetsbedrifter som spinner ut fra forsknings- og inkubasjonsmiljøer i Norge. Disse bedriftene har vist at de er svært levedyktige over tid, og leverer teknologi i verdensklasse. Det er selskaper som er vurdert som lovende og enten vil være i gang med å hente inn kapital eller planlegger å gjøre det i nærmeste fremtid. Det er selskaper med lovende teknologi, stort vekst- og markedspotensial, samt et godt team.

Hvem investerer?

Det er ingen forutsetning at det vil skje investeringer i selskaper som presenterer seg. Det viktigste er at selskaper kommer i dialog med investorer som fatter interesse i produkt, tjeneste eller team. Arbeidet knyttet til investeringer skjer i etterkant.

Suksess med både privat kapital og presåkorn

VIS sitter også klare til å investere presåkornmidler fra Innovasjon Norge i noen av selskapene. Men disse er likevel bare begynnelsen, for kombinasjonen gode oppstartselskap og private investorer har vist seg å være en suksessoppskrift i jakten på gode virkemidler til å stimulere nyskaping. At staten bidrar i den vanskelige presåkornfasen gjør også investeringene sikrere for andre investorer.

Tallene for investering av presåkornmidler fra 2015 fram til i dag viser at private investorer blir stadig mer interesserte i kandidatene på VIS Demo day. Etter forrige VIS Demo day viser opptellingen at selskapene som fikk én krone i presåkornmidler fikk nesten fem kroner i private investeringer. Matchingfaktoren for de to siste årene har vært 4,1 og 4,8. I 2016 og 2017, før det ble arrangert VIS Demo day, var matchingfaktoren bare på 1,5 og 1,2.

Kontakt oss
Fakta

Digital VIS Demo day lanseres tirsdag 7. april kl 13.00.

Bli med på lanseringen av online.demoday.no. Trykk her!


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28