Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Aktuelt > Videre satsing på klima- og miljøteknologi for oppstartsselskaper
Fotograf: BIll Oxford, Unsplash

Videre satsing på klima- og miljøteknologi for oppstartsselskaper

- Dette er fantastiske nyheter og jeg vil på vegne oppstartselskaper i Vestland takke Sparebanken Vest for fornyet tillit. Programmet skal gi et ekstra løft til oppstartsselskaper som jobber aktivt med klima- og miljøteknologiutfordringer, forteller Ove Gjelsvik, senior prosjektleder for VIS Startup.  
05.02.2021

Oktober 2020 gikk startskuddet for et nytt satsingsprogram for klima- og miljø hos VIS – Vestlandets Innovasjonsselskap. Sammen med Sparebanken Vest har fem bedrifter nå fått mulighet til å akselere sine løsninger.

– VIS Startup og Sparebanken Vest ønsket begge økt fokus og aktivitet innen klima- og miljøteknologi.  Sparebanken Vest er med som finansiell bidragsyter og rådgiver, mens vi kan tilrettelegge for at våre rådgivere, nettverk og kompetanse kan bidra med ekstra ressurser fra flere hold.  
 

Ragnhild Janbu Fresvik, konserndirektør, bedriftsmarked. Foto: Eivind Senneset, Sparebanken Vest

Store problemer kan løses effektivt 
Vi er avhengige av å støtte oppunder og samarbeide med innovasjonsmiljøene. Det som kjennetegner næringslivet på Vestlandet er en enorm skaperkraft, og praksisnærhet.   Vi har flere store, tunge selskaper som er familiebedrifter, men som er avhengige av å koble seg på mindre innovasjonsselskaper, særlig innen de områdene som vi skal leve av i fremtiden også, sier Ragnhild Janbu Fresvik – konserndirektør bedriftsmarked, Sparebanken Vest .

Det å raskere koble på løsninger til problemene som bedriftene har for å vokse videre er også det som er grunnen og tanken bak at banken har koblet seg til dette vekst/inkubasjonsprogrammet.  – Det er stort potensial som vi i langt større grad kan, og bør dra nytte av. Det er også en drivkraft for omstilling i et enda større tempo. Klimautfordringene er også den største mulighet for finne nye løsninger på gamle problemer, avslutter hun. 
 

 

Ove Gjelsvik er senior prosjektleder for VIS Startup

De utvalgte

Altered Power, Powerzeek, Pure Lobster, Shrimpvision og Økosystemtenester er nå alle deltakere i programmet.  

– Felles for de utvalgte er at de fokuserer bidrar til bedre miljø og/eller klima. De er svært ulike i tilnærming, og det gjør det ekstra spennende. Vi gleder oss til å presentere nærmere prosjektene de respektive selskaper jobber med i programmet, sier Gjelsvik.


Med ny finansiering på plass er nytt program planlagt, med oppstart i mai måned. Informasjon om innhold og opptakskrav vil bli publisert i senest i mars måned. Interesserte kan allerede nå kontakte prosjektleder Ove Gjelsvik,
ogj@visinnovasjon.no. 

 

 


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28