Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Arrangementer > Designfrokost: Design for bedre helse
Bergen Designfestival

Designfrokost: Design for bedre helse

05
november
08:00 – 10:00
Grand Hotel Terminus
Zander Kaaes gate 6
Bergen

Kan design virkelig gi oss bedre helse?

Bli kjent med flere ulike case, som alle har samme formål: å gi oss bedre helse.

Med å rette fokuset mot brukerne sikrer vi at løsningene blir de beste, også innenfor helse. Hør blant annet hvordan Legevakten sine pasientutfordringer kan løses ved hjelp av Design Thinking, og hvordan design kan få flere pasienter til delta i kliniske studier. Eller hvordan designere kan tilrettelegge for legenes ønsker, «Jeg vil bare utøve legekunsten!».

8.00 – 8.30: Frokostservering
8.30 – 10.00: Faglig program

Sted: Hotel Terminus, møterom: Elise Dethloff i første etasje.
Arrangementet er gratis, men krever påmelding.

Frokosten ledes av Bjarte Horn, Innovasjonsleder i VIS.

Om hvem du møter og hva som skjer kan du også lese om på Bergen Designfestival sin arrangementsside


Hvem møter du?

Design Thinking-Alumnier som arbeidet med Legevakten-case:
Øystein Mongstad – Rådgiver i Bergen Kommune, Byrådsavdeling for Helse og Omsorg. Torill Thorbjørnsen – Økonomisjef/markedsansvarlig i Erstad & Lekven Utbygging AS. Nina Vigdal Gulestøl – Sykepleier, Koordinator Frivillighet, Enhet for Aktivitet og Mestring i Bergen Kommune. Synnøve Frøiland – Prosjektleder i Wolftech Broadcast Solutions.

Som en del av studiet i Design Thinking, som denne gruppen har gjennomført, jobber studenter med ekte case. Dette teamet arbeidet med følgende problemstilling: «Hvordan kan Legevakten forbedre og effektivisere sin håndtering av pasienter ved hjelp av Design Thinking?» I denne frokosten hører vi deres funn.

Tone Skår, prosjektleder innovasjon hos VIS.
Hvordan kan vi bidra til å utvikle innovative løsninger slik at flere pasienter vil få tilbud om å delta i kliniske studier? VIS forteller om hvordan Design Thinking ble brukt som metode for å skape MED.hjelper konseptet, og veien fra forprosjekt til videre utvikling i det nye forskningssenteret Neuro-SysMed på Haukeland universitetssjukehus. Senteret åpner 17.oktober 2019, og skal gi pasienter over hele landet med ALS, demens, MS og parkinson økt tilgang til kliniske studier.

Stine Karlsen – Tjenestedesigner Oktan Bergen, Endre Dyrøy – produktsjef i Infodoc, Åshild Osland -software tester i Infodoc
«Jeg vil bare utøve legekunsten!» Sitatet er hentet fra en av Infodocs brukere. Hvordan kan vi gjøre legene gode i møte med pasientene?Infodoc et bergensbasert selskap og en av Norges markedsledere på journalsystemer. Hvordan har prosessen vært for Infodoc og teamet vårt? Hvordan er det å ha et godt innarbeidet produkt og dernest rigge selskapet og kundene for en total transformasjon? Oktan og Keyteq har bistått selskapet med brukerinnsikt, metodikk og kompetanse for å lage helt nye løsninger for svært ulike brukergruppe innen helse.

Petter Arlehed, daglig leder Inventas Oslo
Inventas «Helsesprint» innebærer at vi setter sammen et egnet team av designere, utviklere og spesialister, og gjennom brukersentrert designmetodikk utvikler kundens ide frem til et konsept, og finner gode løsninger sammen. Noen kommer til oss for å få hjelp med design og produktutvikling – andre med kommersialisering. Uansett hvor i prosessen bedriften befinner seg eller hvilke utfordringer de står overfor gir design en flying start. Vi vil vise noen prosjekter der vi har brukt «Helsesprint», som for eksempel hjelpemiddelet Dignum for mennesker med fysisk funksjonshemming og Nordic Brain Tech som tilbyr preventiv behandling mot periodisk migrene.

05
november
08:00 – 10:00
Grand Hotel Terminus
Zander Kaaes gate 6
Bergen


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28