Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Arrangementer > Fremtiden møter nåtiden – Vil du være med?
Foto: Mark Oliver Jodoin
Innovasjonsuken OPP

Fremtiden møter nåtiden – Vil du være med?

16
september
11:00 – 12:30
VilVite
Thormøhlens gate 51
5006 Bergen

Det er de kommende generasjonene som må ta konsekvensene av at vi haster inn i et evig prestasjonsjag, overforbruk, og forurensning. Mange opplever at foreldregenerasjonen ikke kan eller vil gjøre noe med problemene, bortsett fra å peke på dem. Men er det helt håpløst?

Kom og hør hvordan innovasjon bidrar til å skape løsninger, og se hvordan du også kan være med og ta et grep. 

Vi har valgt to høyaktuelle tema: Psykisk helse og plast. Disse må møtes med ulike tilnærminger når vi snakker om innovasjon.


‘Skammens stemme’

Kvinne sitter i stol og ser i kamera

Marte Bygstad-Landro forteller om det å leve med depresjon og skam, og hvordan komme seg ut av dette. Landro er tidligere utdannet sykepleier, og er nå forsker ved VID. Hun vant den regionale Forsker Grand Prix i 2018.
  

‘Digital psykologtjeneste – Tilgjengelighet i en sårbar situasjon’

Gudmundur Ebenezer fra Lifekeys forteller om innovasjonen, tanken bak Lifekeys – en fortelling om innovasjon i et brukerperspektiv.


The good, the bad and the ugly. En historie om plast’.

Ung jente holder i et glass med noe flytende brunt innhold

Linn Merethe Olsen, ung engasjert UiB-forsker fra Bømlo, som spesialiserer på plast i havet. Hun er også gründer og har funnet løsninger for å få plasten bort fra havets innbyggere.


‘Regenerativ business – Næringslivet rydder opp’

Mann ser i kamera

Lars Urheim har sammen med Vestre, SINTEF og IVAR (BIR i Stavanger) startet initiativet «Fra strand til styrerom» for å få integrert plast fra havet inn i møbler som de designer.
Lars er alumn fra tidligere Kunsthøgskolen i Bergen, nå Fakultet for kunst, musikk og design ved UiB

Arrangementet er gratis. Lunsj inkludert!  Begrenset med plasser – meld deg på her

 

16
september
11:00 – 12:30
VilVite
Thormøhlens gate 51
5006 Bergen


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28