Hopp til innhold
VIS logo Logo for VIS
Visinnovasjon.no > Arrangementer > Studenter skal finne fremtidens klimaløsninger
Studenter i Bergen skal jobbe med nullutslippsløsninger

Studenter skal finne fremtidens klimaløsninger

01
-
02
november
15:30 – 22:00
VIS
Thormøhlensgate 51
Bergen
Over to dager skal studenter fra Universitetet i Bergen (UiB), Norges Handelshøyskole (NHH) og Høgskulen på Vestlandet (HVL) konkurrere for å finne de beste idéene til fremtidens nullutslippssamfunn.

Studenter fra alle fagretninger på UiB, HVL og NHH kan delta, og de tre beste idéene premieres. Studentene som deltar på Student Idea Competition får muligheten til å bygge nettverk, møte flinke mentorer, attest for deltagelse fra sin utdanningsinstitusjon, innblikk i innovasjonsmetodikken Design Thinking, og muligheten til å konkurrere om premiene «Beste idé» – 30 000 kr, «Mest skalerbare idé» – 10 000 kr, og «Mest kreative idé» – 10 000 kr.

Dag 1 deles deltakerne inn i grupper, og det arrangeres en (gratis) middag, før man får begynne og utvikler idéen sin med god hjelp av mentorer fra ulike fagfelt, som for eksempel PhD stipendiat ved NHH, Marius Jones, som forsker på samarbeid i startups og jobber med å forstå hva som kjennetegner innovative team som lykkes.
Dag 2 fortsetter arbeidet, selvsagt med gratis lunsj og middag. Premieringen foregår på åpningen av Energiomstilling VEST 21. November.

 

Konkurransen er arrangert av VIS i samarbeid med UiB, HVL, NHH og NORCE som sammen skaper Energiomstilling VEST – en kunnskapsklynge for omstilling mot et nullutslippssamfunn i Bergen. Bergen er omgitt av industri og næringsaktører som er godt posisjonert til å lede denne omstillingen, og med disse samarbeidspartnerne vil VIS delta i et ledende fagmiljø innen temaområder som er sentrale for å få det til.

Målet med kunnskapsklyngen er å skape et bedre samspill mellom akademia, næringsliv og offentlig sektor på Vestlandet, noe VIS brenner for. Studentene i Bergen spiller en viktig rolle i arbeidet for en grønnere fremtid og veien mot nullutslippssamfunnet – her ønsker VIS å fungere som et bindeledd.

– Vi oppfordrer studenter som vil være med å ta grep om å melde seg på. Dette er en god mulighet for å påvirke fremtiden. Målet er å lage løsninger for et nullutslipssamfunn og da er det viktig å få med seg unge krefter og ideer, sier Sonia Pandher, Prosjektleder innovasjon i VIS.

01
-
02
november
15:30 – 22:00
VIS
Thormøhlensgate 51
Bergen


    ekspander_ikon_20x20_svartekspander_ikon_20x20ekspander_ikon_hvitfb_28x28footer_vislogo_167x85footer_vislogo_smallhopptil-pilinsta_28x28kollapse_ikon_hvitkvitpil_ikon_19x13linkedin_28x28logo_toppmeny_vis_logo_59x50nfr_merke_250x103nonameny_kvitpil_ikonraudpil_ikon_19x13search_iconsiva-partner_hoover_291x48siva-partner_liggende_291x48svart_dropdown_ikonsvartpil_ikonsvartpil_ned_ikontwitter_28x28